Jag tror inte på att bygga samman städer, däremot på att bygga fler innerstäder. Varje ”förstad” bör vara en innerstad. Låt oss börja med ett köpcentrum/galleria med resecentrum, post och godshantering. Runt omkring och ovanpå byggs hyreslägenheter. Under finns garage (Måste finnas för besökare och en stor del av hyresgäster trots allt. Behovet kan minskas genom biluthyrning till vettigt pris och/eller bilpool).

I bottenvåningarna utanför Köpcentrum finns servicebutiker, restauranger, daghem etc. Utanför denna ”innerstad” finns sektorer för odling, park/natur etc. Skolor, daghem läggs i kanten av en natursektor. På 2.5*2,5 km får man då lätt in 10000 boende. För övrigt bör vi satsa på snabbtåg – till övre Norrland.

Jag tänkt mig en enda hållplats i köpcentrat för resor till andra liknande ställen och till regional- och rikstrafik. Inom området finns beställningstrafik. I några av sektorerna finns plats för andra bostadsformer. Att jag vill ha dessa sektorer är för att alla skall ha ganska nära till lantbruk och natur.

Du delar väl!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Tyvärr har du inte tillgång till den här texten.

Logga in

sju + 5 =

   
Ny användare?
*Obligatoriskt fält
Powered by WP-Members